Online Marketing - SEO - SEA - Google Analytics - Wordpress

Vindbaarheid van SEOshop

SEOshop-logo-vindbaarheidHoe vindbaar is Lightspeed (SEOshop)?

Het systeem

SEOshop is een CMS systeem met vele functies en mogelijkheden. Voor het gebruik van het systeem heeft u, net zoals bij Mijnwebwinkel, in principe geen technische kennis nodig. Het systeem biedt echter veel meer mogelijkheden om het aan uw wensen aan te passen, echter is dan wel van belang dat u beschikt over de kennis om dit te doen. Het systeem kan worden uitgebreid met vele uitbreidingen (apps) die de functionaliteiten van het platform enorm vergroot, terwijl de stabiliteit dik in orde blijft. Een overzicht van alle apps (gratis en betaald) is te vinden op de website van SEOshop en hier komen regelmatig nieuwe apps bij.

Design

Wanneer u snel van start wil gaan en weinig kennis hebt van html, dan is er de keuze uit een aantal moderne templates (die niet allemaal gratis zijn) welke qua foto’s, lettertype en kleuren naar wens is aan te passen. Wanneer u echter elementen wil verplaatsen (zoals dat bijvoorbeeld in Mijnwebwinkel kan), dan zult u het template via html moeten aanpassen. Voordeel is dat het mogelijk is het systeem compleet naar uw hand te zetten, nadeel is dat de starter beperkt is tot het kiezen van een template en zich te schikken binnen de mogelijkheden hierin.

Vindbaarheid

Technisch gezien zit het systeem van SEOshop goed in elkaar en er zijn veel mogelijkheden. Een voordeel is dat er filtering mogelijk is op bepaalde standaard elementen, zoals prijs, getoonde producten en merk. Het toevoegen van zelf gedefinieerde filters is mogelijk (maar niet gratis) en de gebruikte techniek met betrekking tot het aanbieden van url’s in de filtering is zeker niet waterdicht. Het gebruik van tags bij producten is inmiddels een wat ouderwetse functionaliteit, waarmee voorzichtig mee omgegaan dient te worden. Het gevaar van duplicate content ligt hier op de loer.

Voordelen en nadelen

  • Veel mogelijkheden
  • Design compleet aan te passen aan uw wensen (wel technische kennis vereist)
  • Veel nieuwe uitbreidingen (apps) waardoor u qua functies met de tijd mee gaat
  • Voor beginners een wat moeilijker systeem
  • Veel extra functionaliteiten binnen SEOshop kosten geld
  • Filtering technisch niet optimaal

Wat kan Rocketeer doen?

Omdat de mogelijkheden van SEOshop zo groot zijn is het soms lastig om de webshop goed in te richten, dit kan ik voor u uit handen nemen. Ook wanneer u extra functionaliteiten in wilt (laten) bouwen, kan ik u hierbij adviseren. Omdat de werkzaamheden binnen SEOshop nooit helemaal standaard zijn, reken ik hiervoor het uurtarief. Uiteraard voer ik ook de standaard vindbaarheid werkzaamheden aan voor dit systeem.

Hulp nodig met SEOshop?