SEO Specialist Den Bosch - Google Analytics Expert - Google Adwords - Online Marketing - Wordpress

Mijnwebwinkel

Betere vindbaarheid / SEO met Mijnwebwinkel?

Het systeemmijnwebwinkel-logo-vindbaarheid

Mijnwebwinkel is een CMS systeem waarmee u eenvoudig een webshop kunt beheren. Voor het gebruik van het systeem heeft u geen technische kennis nodig en u zult dan ook al snel aan de slag kunnen met het inrichten van de webwinkel. Mijnwebwinkel biedt veel mogelijkheden voor de starter, maar zal voor de meer ervaren beheerder ook zeker veel beperkingen kennen. Deze groep is wellicht beter af met SEOshop. Mijnwebwinkel voert van tijd tot tijd wel updates door die de functionaliteiten uitbreiden.

Design

Het design van de webshop is op vele manieren aan te passen, zo kunt u alle kleuren, lettertypes en de indeling helemaal zelf bepalen. Wanneer er geen gebruik wordt gemaakt van afbeeldingen kan de webshop er echter wel wat ouderwets uit komen te zien. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van een soort van template kan de webshop modern en creatief vormgegeven worden. Mijnwebwinkel biedt basisinformatie om dit te doen, echter is er wel wat handigheid vereist.

Vindbaarheid

De vindbaarheid van Mijnwebwinkel is vanuit het systeem goed, mits de pagina’s en de content de juiste zoekwoorden bevatten. Het wijzigen van de paginanamen en het verplaatsen heeft geen invloed op de vindbaarheid ervan, wat zeker een voordeel kan zijn. Het nadeel hierbij is wel dat de url is voorzien van een stukje code, waardoor de url niet erg mooi is om te zien (bijvoorbeeld: www.voorbeeld.nl/c-535434/honing).

Voordelen en nadelen

  • Makkelijk te gebruiken voor beginnende webshop
  • Betrouwbaar systeem met goede standaard vindbaarheid
  • Design is zonder technische kennis makkelijk aan te passen
  • URL wordt niet mooi weergegeven
  • Voor de gevorderde heeft het systeem te veel beperkingen
  • Geen 301 redirects in te stellen (een probleem wanneer je goede posities in Google hebt en overstapt naar Mijnwebwinkel

Wat kan Rocketeer doen?

Bij veel webshops zie ik dat de mogelijkheden van Mijnwebwinkel niet ten volste worden benut. Zo zijn er vaak simpele verbeteringen mogelijk op het gebied van het ontwerp van Mijnwebwinkel, de vindbaarheid, nieuwsbrieven en de indeling. Hierbij kan ik u helpen, aangezien ik al aardig wat ervaring heb met Mijnwebwinkel. Zo kan ik uw webwinkel modern vormgeven en de vindbaarheid verbeteren, beide tegen lage kosten!

Hoe gaat het in zijn werk?

Grofweg krijg ik 2 soorten verzoeken van gebruikers van Mijnwebwinkel; webshops waarbij het design en/of de vindbaarheid wordt verbeterd en beheerders van webshops die willen leren hoe zij hun webshop kunnen verbeteren. In beide gevallen ben ik u graag van dienst. Wanneer u het werk in mijn handen legt, dan kijken we eerst samen hoe het moet gebeuren en daarna ga ik aan de slag. Wilt u leren Mijnwebwinkel beter te gebruiken? Dan kom ik graag langs om het u persoonlijk uit te leggen. Een combinatie is natuurlijk altijd mogelijk.

Prijzen

De prijs is bij elke webshop verschillend en is bijvoorbeeld afhankelijk van de hoeveelheid pagina’s en artikelen, de wensen voor het ontwerp en de hoeveelheid benodigde uitleg (optioneel). Enkele diensten die ik aanbied zijn:

  • Zoekmachineoptimalisatie
  • Design
  • Uitleg van het systeem
  • Opbouwen van het systeem

Hulp nodig met Mijnwebwinkel?